Sumber http://www.zuarxpdc.com/2009/11/cara-membuat-title-bar-untuk-blog.html#ixzz1krIxz6si

Friday, September 7, 2012

I`m stronger than you think I am

Dah agak lama menyepi. Namum masih sekarang perasaan ralat masih begitu terkesan di lubuk hati.Namun bukan di permukaan tapi jauh nun dalam di dasar hati rasa kesal itu.

Apakah yang dikesalkan?

Berbelas kali rasa nya UPT check dibuat. Habis berpuluh-puluh ringgit juga di situ.Tapi itu bukan masalahnya. Tapi macam yang telah difaktakan dalam entry-entry sebelum ini. Masih Negative dan terus negative walaupun kesakitan pinggang semakin ketara, sakit kepala sering singgah, kehilangan selera, ketidak datangan haid semua pun ada. Kekerasan di perut pun juga ketara.Tapi bila ke klinik, doktor hanya menyatakan itu hanyalah semata-mata akibat ketidakstabilan hormon yang katanya memang sangat biasa terjadi kepada newlywed mcam ai. Emm...

Namun, naluri sebagai perempuan, wanita dan juga bakal ibu tu lebih jauh kuat walaupun berkali-kali dinafikan kehadiran si kecil. Puas langkah diperlahan, memandu pun cukup cermat.Takut-takut rumah si kecil tidak goyang walau sedikit. Tapi masakan mungkin.

Takdir, memisahkan saya dengan si kecil yang tidak pun sempat terbentuk. Perjalanan pulang ke Kuala Lumpur yang agak mencabar laluannya membuatkan aku beberapa kali terhentak. Sehinggga satu ketika, aku dapat rasakan seakan pisau menusuk ke bahagian bawah perut dan aliran sejuk terasa. Aku rasa lagi tak sedap hati apabila esoknya.. tompokan coklat pekat keluar beserta tompokan darah. Esok juga begitu dan sakit di situ semakin terasa dan ketulan-ketulan kecil mula keluar.Aku tau apa maksudnya.

Tersedap.Ralat.Seperti dipermainkan pun ada ketika doktor scan hanya tinggal kantung. Sedih bukan kepalang. Aku teringat sehari selepas kejadian, aku menangis namun tak mampu meraung. Aku cukup kuat untuk handle kehilangan ini. Ini bukan rezeki ku.

Aku terbaca blog seorang doktor yang menyatakan gugur itu maybe perlu untuk mengelakkan bayi itu maybe lahir cacat dan dipandang hina... atau baby itu tidak sempurna untuk dilahirkan. Semuanya ada hikmah. Dan aku percaya tulisan plan hidupku yang telah Allah tentukan adalah yang terbaik.

Allahu alam.
Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/05/cara-memasang-facebook-like-button-pada.html#ixzz1krLaxMLz
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...