Sumber http://www.zuarxpdc.com/2009/11/cara-membuat-title-bar-untuk-blog.html#ixzz1krIxz6si

Monday, March 5, 2012

Pre-wedding : Decoration Hantaran

Kita kan sebenarnya sangat pening-pening mual-mual fikirkan hantaran kahwin ni tau. Rasenya penat memerah otak untuk hantaran tunang yang dulu pun tak habis habis lagi. Haha..

Dalam kepala dah la pening nak pilih warna hantaran, minat warna silver tapi warna silver dah guna untuk tunang haritu. Takkan nak pilih warna sama plak kan. Tapi kalau ikut hukum syarak, tak berdosa langsung pun kalau guna warna yang sama. TAPI kenapa kita nak serabut2 pikir warna mesti nak lain??
Haha korang tolongla jawapkan..saya NO KOMEN. hehe

Dari segi pemilihan bunga... kengkonon nak unik sangat.. nak try pakai ORKIDlah!
Jarang-jarang kadang-kadang jugak orang nak guna orkid, selain harganya yang mahal... susah jugak nak susun bagi cantik atas dulang...

Tapi kalau pandai gubah and budget pun banyak untuk hantaran..memang cun melecun lah!
Try la google hantaran yang pakai orkid.
Inilah hasilnya..

Semalam tengok kat PISB, satu batang bunga orkid RM16 ok... kalau untuk 11 dulang.. dah jadi RM176.00 bunga semata-mata belum ada tambahan lain. APEKEGILE?? ok fine. Abaikan terus bunga orkid. Huhu

Dah alang-alang pergi PISB tu.. carik la juga bunga lain kalau berkenan.. cuba lari dari norma ROS yang sangat biasa. So, nampak bunga lily yang tersipu-sipu memandangku..hahaks.

Ahah!!! Apa kata... kita gunakan BUNGA LILY!!! Yessszaaa
So, belila perpacking-packing bunga lily, dengan harapan yang sangat tinggi..tapi design ntah mana lagi nak buat cam mana..haha..
Contoh gubahan hantaran bunga lily... korang komenlah sendiri ye..cantik x..


 
ha.. OK...akhirnya dengan semangat dan kata sepakat yang kuat.Saya memilih LILY!
Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/05/cara-memasang-facebook-like-button-pada.html#ixzz1krLaxMLz

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...