Sumber http://www.zuarxpdc.com/2009/11/cara-membuat-title-bar-untuk-blog.html#ixzz1krIxz6si

Sunday, April 22, 2012

Pre-wed : D.I.Y bunga telur SUCCESS!


Alhamdulillah... untuk bunga telur dapat jimat banyak sangat... jimat banyak tu berapa? jimat lebih dari RM210 hinggit plus-plus lagi tau.

Tiga jenis bunga telur hand-made dari tissue dah siap dibuat... hasilnya...
taraaa!

putih with blue beads kat tengah..

yellow dengan blue beads jugak!
satu lagi ialah warna biru cam gambar first tuh. X sempat nak snap gambar.. tapi memang puas hati. Cost penuh sekali ngan pasi,span, and whatsoever untuk satu pokok bunga tisu ni..dalam RM30 jek. unbelievable jimat die.

I recommend you. buat la sendirik untuk bunga telur ni. Sikit2 beli boleh la. =)

Kitorang pun ada gak yang beli... bunga telur untuk hantaran... kalau nak yang ni.. too big to be lifted. Parak la yang nak membawa hantaran tu.. kesian die tauu.. hehe


Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/05/cara-memasang-facebook-like-button-pada.html#ixzz1krLaxMLz

Pre-wed : The last hantaran seeking for him

at last...... he found it. >_<
dah lama gile tak update blog ni..keterbizian mengerterbasan mata... BM aku D dulu.. kbye

haha..tak tahu sape lagi cerewet kan kan.. en.tunang sangat payah untuk meminati design kasut-kasut yang berlambak kat butik-butik kasut dalam shopping mall...hehe.. Dari larrie... crocodile... bonia.. fox la ape la jenama semua nak survey.. last last ade jugak yang die minat.. kaki mak dah lenguh dah nak..

haha... kalau kite ni.. masuk satu kedai kasut..terlalu banyak la plak yang minat nye sampai kene filter plak nak beli yg mana satu...

haha.. bezanya lelaki dengan perempuan kan?? isk isk..

 
Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/05/cara-memasang-facebook-like-button-pada.html#ixzz1krLaxMLz

Wednesday, April 11, 2012

Emosi terganggu

I do really have nothing to say..
I have endure it for long..
What can I say... for today








I am really sad. | Saya sakit bersedih hati |  dan sangat terkilan..

















p/s: tiada kene mengena dengan atau merujuk family, en tunang dan sewaktu dengannye.
Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/05/cara-memasang-facebook-like-button-pada.html#ixzz1krLaxMLz

Tuesday, April 10, 2012

Pre-wedding : AirasiaGO

Mesti ramai korang-korang yang nak kawin cari pakej honeymoon kan kan? Kite pun penat cari juga. Nak cari kat kedai atau cari agen tu cam susah sikit. Tak berapa nak ada masa. So, semua pun survey online je lebih mudah lebih senang.

Korang boleh cari pakej honeymoon oversea, if beli ticket flight sahaja maybe harga lebih mahal sikit la. Tapi kalau beli secara pakeh maksudnye (Flight+hotel+tour) murah sikit. Kadang-kadang murah banyak jugak, sampai 50% murahnya.

So, antara laman web yang best nak recommend are

PYO Travel
Comment : Pakej die memang murah if ambil dengan flight sekali. Tapi susah sikit nak kompemkan hotel tu provide makanan halal ke tak. Kene buat research sikit. Apa pun, kita orang islam, mestila kene research hotel oversea ni. Aritu pernah booking, tanya hotel tu halal ke tak... die tak kata halal, tapi pork-free. If pork-free ada kemungkinan guna bahan lain yang tak halal. Syubhah plak..so haram jugak. Jadinya cari la hotel lain. :) Bese hotel dia hanya provide breakfast. Yang lain cari sendiri. Takpe, semua orang pun makan, mesti banyak restaurant. :)

POTO Travel
Comment : Pakej kat sini, memang berpatutan and orang kata complete. Yang paling penting owner die MUSLIM dan semua perjalanan die menitikberatkan keperluan MUSLIM contohnya makanan die pastikan halal, waktu sembahyang pun dia ambil berat. :) Dari makan pagi hingga makan malam semua halal.


AirasiaGO
Comment : Last sekali ialah khidmat tour+flight dari syarikat penerbangan termurah di dunia, iaitu AIR ASIA. Oleh kerana owner dia bukanlah MUSLIM,jadinya pemilihan hotel perlukan sedikit research lah. Tak susah pun nak research.Pakcik Google kan ada. Tapi memang boleh dapat murah2 sungguh di kala air asia buat promotion. Kene alert and plan awal2 seawal 6 bulan or setahun. Kalau jenis semua nak last minute.. susahla nak plan-plan pakej yg murah2. huhuhuhu..

Untuk kitorang, memula pilih PYOTravel since pakej die murah baik punya. 1.2K untuk 2 orang semua included. Tapi at the end, ada problem sikit tentang flight confirmation. Jadinya, suggest ambil flight ticket yang sama tapi ubah holiday package under airasiaGo. jadinya sekarang completely pakai AirAsiaGO. Mahal sikit takpe, janji yakin semua sempurna.

Ke mana kitorang nak gi untuk honeymoon?? haha teka lah sendiri.. ni gambar tempatnya.. ~~


semua update tentang hotel, flight, airport transfer nanti lepas balik honeymoon k.Baru la boleh buat penilaian dan komen yang tepat. InsyaAllah..~~ >_<
Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/05/cara-memasang-facebook-like-button-pada.html#ixzz1krLaxMLz

Wednesday, April 4, 2012

Pre-wedding : ditawan VERNS and SEMBONIA

Haritu, masa kad kahwin siap. Me and my friend, sepantas kilat buat kerja gila turun KL untuk bawa balik jugak kad kahwin yang saya n en.tunang tempah kat Puchong.

Ditanya kenapa nak tergesa-gesa sangat. Sebabnya.......... esok nak kene balik Kulai, Johor pulak. Sepupu kawin. emmm.. so time tu kompem kompem ramai sedara mara yang jauh dekat berkumpul. Then, itulah masa terbaekkk punya untuk edar kan kad kahwin. Ikut perancangan nak balik hari.

Tapi sampai-sampai sana. Maghrib tu mak and adik2 dah gerak balik Johor dah pun. Then, abah pun suggest bermalam kat KL je untuk elak terover penat. SO............. alang-alang dh macam tu me and my friend tu pun dekat langkah bergaya pergi IOI Puchong untuk shopping....... ahahha...

Masuk2.............huyyo terbeliak mata mak nak... SALE SALE SALE SALE....!! 
 kite pompuan elok-elok xda ape pun nak beli..tapi bile tengok ada sale je terus ada KPI disetkan dan apa barang KENA beli. haha...

My friend awal-awal dah mention die nak  Kasut, handbag, blause and jam tangan. Me plak? emmm kepediahan kaki tak tertanggung...so nak beli la selipar... :)

Banyak kedai kasut kitorang masuk dalam IOI tu untuk cari kasut yang betul2 comfortable. Itu yang penting. Sebab ape? Nak berdiri lama time mengajar. Turun naik tangga lagi...so kasut la yang paling penting. :)

Antara kedai yang kitorang sempat masuk untuk survye kasut antaranya

  • BATA
  • The Summit Shoes Malaysia
  • VERNS
  • VINCCI
  • Princess
  • Hush Puppies
  • TSC
Anatara type yang ingin dicarik ialah platform shoes ataupun wedges yang comfortable and ringan. Banyak-banyak kedai tu kitorang payah nak berkenan kecuali kat VERNS dengan The Summit tu. Anatar dua tu pulak, VERNS memang lagi banyak pilihan dan lebih berbaloi nilai duitnya.

Yang di cari adalah wedge seperti ini... tapi idakla setinggi ini,, tidakla bertali belakang..kompem susah nak pakai ngan bukak... cume yang penting ialah sokongan pada kaki. :) Jumlah kasut yang dibeli oleh kami dari Verns ialah 3 pasang. ngee~~


After that... myt friend nak cari handbag plak. Me and she, dua dua pun peminat setia Sembonia dan bonia collection. So straight pergi ke bahagian situ. Fortunately ada sales 70% kat sembonia jugak. Hoooooooo........... tengok die beli meronta-ronta juga hati nak beli..tapi ditahankan saja..........~~~

Mula-mula my friend berkenan dengan yang ni.........
tapi.. takda sale plak..
After that, jumpa yang lagi cun

 Tapi yang member ni beli bukan warna putih... tapi warna hitam.. Harga asal handbag ni RM270++, tapi ada 70% discount, she paid only for RM90. huhu,, I wish I can buy one. Tapi en.tunang kan dah beli kan handbag baru...~~~


Why we both love SEMBONIA?
It just do not know...

It just close to the heart. hehe

Sambil2 member pilih handbag.. me pulak pusing2 cari purse. En.tunang supposedly belikan purse ni.. tapi we run of time and en.tunang pun x reti nak memilihnya sendiri. Oleh yang demikian, die bagi la me yang carik sendiri. Yes! yes! hehe

KPI untuk carik wallet ni ada 3
  1. Color --> Marron (sebab nak sama dengan handbag e.tunang kasik)
  2.  
  3. Multi compartment --> Kalau boleh ada banyak compartment escpecially untuk letak SII masuk sekali haha
  4. Card slots yang banyak.. must be more than 12. (Sebab kad bank, kad kredit and kad debit ada banyak hehe)
RESULTNYE..

KPI 1 tak tercapai since warn maroon die sangat tak cantik bagi diriku. So, pilih warna selamat, warna hitam.At least ngan warna wallet hantaran en.tunang. hehe.. KPI2 and 3 tercapai and yeay dah beli akhirnya.

After that gerak balik ke Pandan Jaya, KL.. now what? Kitorang sesat kot.. mau lebih pada RM15 duk pusing2 bayar tol yang sama...huhuhu

Jalan yang benar begini.. hanya 15 km je




TAPI, jalan kesesatan begini.. jadi dalam 32km



Takpela.... anggap la jenjalan carik makan.huhu



Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/05/cara-memasang-facebook-like-button-pada.html#ixzz1krLaxMLz
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...