Sumber http://www.zuarxpdc.com/2009/11/cara-membuat-title-bar-untuk-blog.html#ixzz1krIxz6si

Monday, October 29, 2012

Perasan mengandung lagi!

Lamanya tak berceloteh dalam blog ni...Orang lain dah macam-macam update dalam blog. Kita ni setahun sekali updatenye.Susah nak dapat free time untuk mengadap blogspot ni secara dedikasi sekarang. Emmm... sape nak join Poli Muadzam.Mohler isi jobsmalaysia atau spp sebagai DH41 bidang IT ni..kami x cukup kaki tangan...apatah lagi kepala hotak..huhu

Back to the main topik..  sebab pe rasa cam perasan mengandung plak????

Sebabnya...
  1. Dah miss period bulan october ni... walaupun baru miss 3 hari...masuk hari post entry ni ditulis..
  2. Mulut rasa pahit2 and payau2 (orang kata tanda nak ada la tuh) tapi boleh jadi False negative je tu..
  3. Basal Body Temperature sejak start luteal phase tu memang naik je tak turun2...paling turun 37.5 paling tinggi 38.4..menten gitu je.. arini 37.9c..
  4. Dada sedikit rasa sakit..aritu one week before period due.. nip*** yang rasa sakit gile. bila da miss period terus xda rasa sakit tu. Memain plak hengkauuu..huhu..
  5. Kepala sedikit pusing. Tapi sedikit saje.x efek pon.Kalau g karaoke kompem lupe kepala tu sakit.haha
  6. Hari yg due period tu (ahad lepas) saje buat PT, result negative (hoh)

Walaupun negative...tapi tetap 50% harap ianya positive. 50% lagi letak maybe x pregnant (dahnye negative). Try makan sebutir dua JMD untuk turun kan darah kalau just cycle tetibe bulan ni jadi x betul ke.Tapi x kua jugak. Kalau before ni. Kalau lambat peod. Makan je pagi 2 biji. petang dh turun dah cik P tu.

Tapi takut2 juga kalau terlebih makan JMD tu kang. Ilang terus harapan 50% pegnant tu. Aiiii.....

Takpe..kite tunggu 2 3 minggu. If ada rezeki alhamdulillah. Kalau xda.Cuba balik.!! ciyok! haha

**Doakan saya kawan-kawan!!
**Ramai kata susah nak lekat once dah gugur..tolongla gtau sama ada ini fakta, mitos atau gossip liar??
Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/05/cara-memasang-facebook-like-button-pada.html#ixzz1krLaxMLz

2 comments:

  1. **Ramai kata susah nak lekat once dah gugur..tolongla gtau sama ada ini fakta, mitos atau gossip liar??**

    Mitos dan gosip liar semata. Rezeki tu dari Allah. Kalau da bukan rezeki, mcm mana hebat berusaha sekalipon (fuyyoh), mmg takkan dapat.

    Sama jugak mcm jodoh. Kalau bercinta bagai rak nak roboh sekalipon, kalau da bukan jodoh, kawen ngan orang lain jugak.. huhuhu

    --Hoping for the same thing here. Sangat touching bila dengar org lain da preggy tp diri ni belom berisi--

    ReplyDelete
  2. aamiin...mudah mudahan yee puan..dpt baby cepat2...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...