Sumber http://www.zuarxpdc.com/2009/11/cara-membuat-title-bar-untuk-blog.html#ixzz1krIxz6si

Monday, December 31, 2012

Gaji tak naik!

Eiii lamanya tak update blog. akak bz sangat lah..... x sempat nak tambah citer dan merepek2 sehingga korang jemu membacanya.huhu!

Back to the tajuk... hal hal duit ni semua orang pun over sensitif. Lagi lagi yang sepatutnya korang dapat. Tapi tak dapat. Tambah pula dengan alasan-alasan vuduh dan tak bleh pakai! hampehhhhh. geram mak nakkk!! sentap tau!!

Orang keje gomen besenye ada increament every year. Dalam kes akak ni, akak masuk gomen bulan 10. sooo sepatutnye setiap bulan 10 tu dapat la increment tu. Tahun lepas x jadi apa-apa masalah. Naik lancor je. Tetibe duit dah banyak sikit. 

Tahun ni nak dijadikan cerita, banyak la buat komitmen hutang.. yakin buat komitmen hutang sebab tau gaji akan naik. Tup tup, bulan 10 tengok slip gaji, gaji x naikk!! ho kelam kabut call admin, call kewangan semua. Why why why gaji tak naik.Orang lain dah joli sakan dah. Siap buat drama plak.. cerita kat hakak bini die kelam kabut call die sebab terkejut gaji laki die dah naik..

"Abangg!! kenapa tetiba duit abang banyak??" hoo gitu ko die cerite depan mata akakk yang gaji sangkut ni! sengih2 jugak tapi geram la jugak kan.haha

Cam biasa, bila jadi masalah ada la alasan yang dorang dah prepare nak bagi kat orang2 banyak soal cam aku ni. Depa kata sebab aku budak biasiswa la lambat sikit la hape la... whatttt?? nonsense gila. Bacth aku ada lebih 10 orang budak biasiswa.apahal semua naik aku je yang tak naik?

Ha... tu die.aku bising2 la kan.. die kata bagi masa 2 bulan la nak settlekan hal ni. So, akak pun biaaa jelaa kan.. bukannya takda duit langsung.ada..tapi HAK is HAK la kan. Keje makin banyak..bukan goyang kaki je dik nonnn!

Masuk bulan ke -3, gaji tak naik jugak ni...haihsh...panasss dah kerusi ni haa... call admin. Why why why lagi la akak tanya. Alasan dorang..2 bulan tu proses tanya. Bulan ke 3, baru nak deal ngan kewangan. Call kewangan lagi 2 bulan baru dapat kenaikan tu. Cissssss.... dahla gomen bagi bonus bulan ni ikut gaji! dah gaji x naik,bonus pun kurang laaa ...srkng ni?? agak2 nanti gaji dah naik..dapat balik x tunggakan bonus yang sepatutnye aku dapat tu? haiissshhh.Stress x? stress kan?

Ok takpe..akak marah marah jugak. Tapi yela kene besaboooor jela. Hopefully bulan 2, 2013 nanti dapat la tunggakan gaji dari bulan 10 tu semua. Boleh beli naget banyak2. Spare siap siap takut gaji tahun depan pon jadi camtu jugak. He,mmmm...
Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/05/cara-memasang-facebook-like-button-pada.html#ixzz1krLaxMLz

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...