Sumber http://www.zuarxpdc.com/2009/11/cara-membuat-title-bar-untuk-blog.html#ixzz1krIxz6si

Wednesday, April 4, 2012

Pre-wedding : ditawan VERNS and SEMBONIA

Haritu, masa kad kahwin siap. Me and my friend, sepantas kilat buat kerja gila turun KL untuk bawa balik jugak kad kahwin yang saya n en.tunang tempah kat Puchong.

Ditanya kenapa nak tergesa-gesa sangat. Sebabnya.......... esok nak kene balik Kulai, Johor pulak. Sepupu kawin. emmm.. so time tu kompem kompem ramai sedara mara yang jauh dekat berkumpul. Then, itulah masa terbaekkk punya untuk edar kan kad kahwin. Ikut perancangan nak balik hari.

Tapi sampai-sampai sana. Maghrib tu mak and adik2 dah gerak balik Johor dah pun. Then, abah pun suggest bermalam kat KL je untuk elak terover penat. SO............. alang-alang dh macam tu me and my friend tu pun dekat langkah bergaya pergi IOI Puchong untuk shopping....... ahahha...

Masuk2.............huyyo terbeliak mata mak nak... SALE SALE SALE SALE....!! 
 kite pompuan elok-elok xda ape pun nak beli..tapi bile tengok ada sale je terus ada KPI disetkan dan apa barang KENA beli. haha...

My friend awal-awal dah mention die nak  Kasut, handbag, blause and jam tangan. Me plak? emmm kepediahan kaki tak tertanggung...so nak beli la selipar... :)

Banyak kedai kasut kitorang masuk dalam IOI tu untuk cari kasut yang betul2 comfortable. Itu yang penting. Sebab ape? Nak berdiri lama time mengajar. Turun naik tangga lagi...so kasut la yang paling penting. :)

Antara kedai yang kitorang sempat masuk untuk survye kasut antaranya

  • BATA
  • The Summit Shoes Malaysia
  • VERNS
  • VINCCI
  • Princess
  • Hush Puppies
  • TSC
Anatara type yang ingin dicarik ialah platform shoes ataupun wedges yang comfortable and ringan. Banyak-banyak kedai tu kitorang payah nak berkenan kecuali kat VERNS dengan The Summit tu. Anatar dua tu pulak, VERNS memang lagi banyak pilihan dan lebih berbaloi nilai duitnya.

Yang di cari adalah wedge seperti ini... tapi idakla setinggi ini,, tidakla bertali belakang..kompem susah nak pakai ngan bukak... cume yang penting ialah sokongan pada kaki. :) Jumlah kasut yang dibeli oleh kami dari Verns ialah 3 pasang. ngee~~


After that... myt friend nak cari handbag plak. Me and she, dua dua pun peminat setia Sembonia dan bonia collection. So straight pergi ke bahagian situ. Fortunately ada sales 70% kat sembonia jugak. Hoooooooo........... tengok die beli meronta-ronta juga hati nak beli..tapi ditahankan saja..........~~~

Mula-mula my friend berkenan dengan yang ni.........
tapi.. takda sale plak..
After that, jumpa yang lagi cun

 Tapi yang member ni beli bukan warna putih... tapi warna hitam.. Harga asal handbag ni RM270++, tapi ada 70% discount, she paid only for RM90. huhu,, I wish I can buy one. Tapi en.tunang kan dah beli kan handbag baru...~~~


Why we both love SEMBONIA?
It just do not know...

It just close to the heart. hehe

Sambil2 member pilih handbag.. me pulak pusing2 cari purse. En.tunang supposedly belikan purse ni.. tapi we run of time and en.tunang pun x reti nak memilihnya sendiri. Oleh yang demikian, die bagi la me yang carik sendiri. Yes! yes! hehe

KPI untuk carik wallet ni ada 3
  1. Color --> Marron (sebab nak sama dengan handbag e.tunang kasik)
  2.  
  3. Multi compartment --> Kalau boleh ada banyak compartment escpecially untuk letak SII masuk sekali haha
  4. Card slots yang banyak.. must be more than 12. (Sebab kad bank, kad kredit and kad debit ada banyak hehe)
RESULTNYE..

KPI 1 tak tercapai since warn maroon die sangat tak cantik bagi diriku. So, pilih warna selamat, warna hitam.At least ngan warna wallet hantaran en.tunang. hehe.. KPI2 and 3 tercapai and yeay dah beli akhirnya.

After that gerak balik ke Pandan Jaya, KL.. now what? Kitorang sesat kot.. mau lebih pada RM15 duk pusing2 bayar tol yang sama...huhuhu

Jalan yang benar begini.. hanya 15 km je




TAPI, jalan kesesatan begini.. jadi dalam 32km



Takpela.... anggap la jenjalan carik makan.huhu



Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/05/cara-memasang-facebook-like-button-pada.html#ixzz1krLaxMLz

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...