Sumber http://www.zuarxpdc.com/2009/11/cara-membuat-title-bar-untuk-blog.html#ixzz1krIxz6si

Tuesday, April 10, 2012

Pre-wedding : AirasiaGO

Mesti ramai korang-korang yang nak kawin cari pakej honeymoon kan kan? Kite pun penat cari juga. Nak cari kat kedai atau cari agen tu cam susah sikit. Tak berapa nak ada masa. So, semua pun survey online je lebih mudah lebih senang.

Korang boleh cari pakej honeymoon oversea, if beli ticket flight sahaja maybe harga lebih mahal sikit la. Tapi kalau beli secara pakeh maksudnye (Flight+hotel+tour) murah sikit. Kadang-kadang murah banyak jugak, sampai 50% murahnya.

So, antara laman web yang best nak recommend are

PYO Travel
Comment : Pakej die memang murah if ambil dengan flight sekali. Tapi susah sikit nak kompemkan hotel tu provide makanan halal ke tak. Kene buat research sikit. Apa pun, kita orang islam, mestila kene research hotel oversea ni. Aritu pernah booking, tanya hotel tu halal ke tak... die tak kata halal, tapi pork-free. If pork-free ada kemungkinan guna bahan lain yang tak halal. Syubhah plak..so haram jugak. Jadinya cari la hotel lain. :) Bese hotel dia hanya provide breakfast. Yang lain cari sendiri. Takpe, semua orang pun makan, mesti banyak restaurant. :)

POTO Travel
Comment : Pakej kat sini, memang berpatutan and orang kata complete. Yang paling penting owner die MUSLIM dan semua perjalanan die menitikberatkan keperluan MUSLIM contohnya makanan die pastikan halal, waktu sembahyang pun dia ambil berat. :) Dari makan pagi hingga makan malam semua halal.


AirasiaGO
Comment : Last sekali ialah khidmat tour+flight dari syarikat penerbangan termurah di dunia, iaitu AIR ASIA. Oleh kerana owner dia bukanlah MUSLIM,jadinya pemilihan hotel perlukan sedikit research lah. Tak susah pun nak research.Pakcik Google kan ada. Tapi memang boleh dapat murah2 sungguh di kala air asia buat promotion. Kene alert and plan awal2 seawal 6 bulan or setahun. Kalau jenis semua nak last minute.. susahla nak plan-plan pakej yg murah2. huhuhuhu..

Untuk kitorang, memula pilih PYOTravel since pakej die murah baik punya. 1.2K untuk 2 orang semua included. Tapi at the end, ada problem sikit tentang flight confirmation. Jadinya, suggest ambil flight ticket yang sama tapi ubah holiday package under airasiaGo. jadinya sekarang completely pakai AirAsiaGO. Mahal sikit takpe, janji yakin semua sempurna.

Ke mana kitorang nak gi untuk honeymoon?? haha teka lah sendiri.. ni gambar tempatnya.. ~~


semua update tentang hotel, flight, airport transfer nanti lepas balik honeymoon k.Baru la boleh buat penilaian dan komen yang tepat. InsyaAllah..~~ >_<
Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/05/cara-memasang-facebook-like-button-pada.html#ixzz1krLaxMLz

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...