Sumber http://www.zuarxpdc.com/2009/11/cara-membuat-title-bar-untuk-blog.html#ixzz1krIxz6si

Friday, February 1, 2013

seronok ke klinik tanpa caj!

Yup... dua minggu ni kesihatan tak berapa baik. Layan jela sakit, habis ubat gi klinik... habis ubat gi klinik... lagipun tak baik2 jugak batuk dah masuk 2 minggu. Bukan batuk sikit2.. batuk menjengking2 orang kata.. haha..

Masa sakit2 gini  la teringat tahun lepas ada apply medical card / insuran kesihatan dari Prudential. Medical card tu yang semua orang tahu. Kalau kita sakit kronik, aksiden ke.. kita boleh buat tuntutan dan rawatan percuma kan.

Tapi yang ni lain sikit.. untuk sakit2 biasa cam demam batuk and selsema. Ai apply untuk pruclinic care. Sebab apa? sedari sejak kawen tahun lepas, kesihatan tidak begitu baik... lepas demam, demam, lepas demam..demam lagi.. pregnant nya tidak juga.. bak kate doktor.. unstable hormone. daaa~~

Kos nak terima sekali rawatan kat klinik pun mahal bukan bebelas ringgit.Jadinya macam menarik juga untk apply pruclinic care ni. Dengan bayaran RM1++ sekali dengan medical card die. Kita akan dapat dua card ni

and card pru clinic


Dua dua kad ni disistemkan bawah CompuMed. So kalau gi klinik yang ada lambang compumed kat pintu tu. Maksudnye bolehla buat rawatan percuma!

Macam mana senang nya gun PRUclinic ni?

1. Pastikan la korang betul2 tak sihat dan perlukan rawatan.. kalau korang tak sakit saja-saja lenggang kangkung nak jumpa doktor bagai.. Bengong la tu.huhu
2. Pastikan klinik yang korang pergi tu adalah panel prudential. Or boleh tengok kat sini
3. Tunjuk kad PRUclinic dan IC
4. Tunggu nama dipanggil untuk berjumpa doktor
5. Jumpa doktor
6. Terima ubat
7. Tanpa bayaran boleh terus balik.
:)

Tapi it is not simply free. Prudential hanya cover maksimum RM150 hinggit je. Kalau let say kos rawatan tu RM151.50... so korang kene la bayar RM1.50 tu. Selain tu jugak.. ianya terhad untuk jumlah kos rawatan RM1500 setahun. Kalau lobih pado tu. Ekau bayo la sendirik. Hokey??

Hihi.. Sekian...wassalam.. :)

p/s: Sesungguhnya saya bukan agen prudential. :)


Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/05/cara-memasang-facebook-like-button-pada.html#ixzz1krLaxMLz

2 comments:

  1. Rm1500 tu burn camtu je la klu xdigunakan ke? Dlm erti kata lain kita simpan sebulan rm150 sebulan at least duit tu ade ddlm simpanan.

    ReplyDelete
  2. emm kalau tak silap, yang pruclinic ni kita tak bayar apa-apa untuk 24 bulan, lepas tempoh tu baru die caj RM40 sebulan.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...