Sumber http://www.zuarxpdc.com/2009/11/cara-membuat-title-bar-untuk-blog.html#ixzz1krIxz6si

Tuesday, February 28, 2012

Pre-wedding : Kad Kahwin + doorgift bag setel.

Alhamdulillah.. akhirnya berakhir jugak pencarian kad kahwin yang bersesuaian. Kalau ikutkan, nak cari kad kahwin yang sekeping je.. ala-ala poskad.. tapi setakat ni cari kat internet ada ja yang murah2.. tapi bila cari kat kedai yang betul tak jumpa plak yang berkenan. Ada tu ada.. tapi sama mahal dengan kad yg lebih besar and berlipat2. Cam kerugian plak terasa.

Sebenarnya, tugas cari kad kahwin ni orang serahkan kat en.tunang. Kebetulan kad kahwin yang orang tengok kat website, kedai nya ada kat puchong. En.tunang ni lebih familiar dengan selok belok puchong since rumah kakak die kat situ. Dia pun dah lama jugak duk situ.

Memula tu pergi kedai kad kahwin Kanda Dinda.. kecil je kedainya tapi banyak juga pilihan. Unfortunately, the layanan was not very good... Kita cakap budget kita dalam 60cen.. die duk suggest kad yang paling murah.. orang nak warna yang orang nak ikut tema.. warna tu takda... takda tu takpela tapi sempat pula die buat ayat tak hebat langsung dengan customer..

"Jenis kertas yg akak pilih tu dah lama xda... "
"Warna yg akak nak ni dah lama dah supplier tak hantar"
"Ala... kad kahwin je kak... warna tu tak kisah langsung kot"
"Kalau saya..saya amek je kad warna apa pun kak..."

SATU
die jauh tua dari aku aku rasa nak panggil aku kakak bagai... hoh!
DUA
ofkosh la nak ikut warna tema,. bukan warna tema sangat pun..tapi nak warna tuh jugak.. nak buat cmne
TIGA
kalau tak penting ngat.. ko jual la kad dari ketas A4 lipat 4 tu jek.. ape kesah jual kad banyak2 design,jenis and color cam kat kedai dia tu...huhu
EMPAT
kalau dah takda stok untuk kad and warna sedemikian..toksahla tayang..dah la cantik, mesti la kita nak...

kecik hati mak nak.. menci tau..dah la panas terik..wat lawak tarzan plak die..CANCEL kat situ, gi kedai lain plak.

Pastu, carik la kat tenet mana lagi kedai kad kahwin kat area puchong ni, malas sudah nak masuk KL since nak kene amek member kat putrajaya lak jab jab lagi.

Bukak tenet, tengok Gedung Kad Kahwin dekat je.. kat Komplek Puchong Perdana. Memang kebetulan sangat en,tunang nak pasang cover seat kereta dia. So, sementara tunggu siap..kitorang pun menapak la ke kompleks tu..panas terik kau... makcik dahla lama x jalan kaki..semput macam daki everest plak rasa..haha

Alhamdulillah..masuk2 kedai tu.. layanan ok. Ada sofa empuk leh duduk. Yess!
Tambah-tambah dorang tengah buat 10 Promotion Package. Pinor jugak biji mata nak memilih.

Pakej Paling murah Pakej 1. RM8++
1000 wedding card one color
1000 doorgift bag
1000 envelop cetak ikut tema
2 pcs bunting
--> walaupun one color, banyak jugak pilihan kad yang cantik2 since design dia mmg cantik

Tapi kitorang pilih Pakej 5. RM11++
1000 wedding card 6x6 full color
1000 V-box customised
1000 customised envelope
2pcs bunting
 -->rambang bijik mata pilih design... haha..akhirnya

haaa..xsempat nak habiskan cerita..sambung lain kali yek. MMuah!
Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/05/cara-memasang-facebook-like-button-pada.html#ixzz1krLaxMLz

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...