Sumber http://www.zuarxpdc.com/2009/11/cara-membuat-title-bar-untuk-blog.html#ixzz1krIxz6si

Wednesday, February 8, 2012

Vacation - Kelantan/Terengganu/Pahang

Alhamdulillah... kita masih ada masa lagi untuk menyambut hari kelahiran nabi junjungan kita sekali lagi pada tahun ni. So, salam maulidur rasul untuk semua and jangan lupa berselawat kepada Nabi Muhammad S.A.W okey??

So, sempenan maulidur rasul ni, poli dapat cuti isnin... syg x dapat sambung cuti thaipusam ari selasa. Kalau tak..dapat la lama sikit guling-guling atas katil, rehat2 kan minda dan kaki jua mulut setelah hari2 membebel bagi lecturer, nasihat dan pandangan pada students yg dtg bertanya. Hiks

Nak dijadikan cerita entry ni.. hari jumaat hari tu.. member office ada tanya sama ada nak ikut balik Kelantan atau tak untuk menziarah officemate yang masuk wad kat Hospital Kota Bharu. Kalau ikutkan kondisi kewangan, memang dah tak nak pergi dah. Tambah plak.. xda sedare mare plak kat sana nak tumpang tidur. Lagila x mahu nye. Tapi... dalam x mahu x mahu..jauh dalam sudut hatiku yang suci murni ni.. memang tersangat nak la pergi. Sebab apa???

Seumur hidup belum pernah jejak kaki ke Kelantan kowwwt........... hahah sakai gila kan?? malu malu malu malu

Pastu..rezeki tuhan bagi... ada juga la member poli yang memang kampung kat kelantan nak balik kampung juga.. So, tidor la rumah dia. Alang-alang, sampai kelantan nak melawat member kat hospital..boleh la juga berjalan tinjau tinjau kawasan. Sambil menyelam minum air...okehhh

Banyak betul tempat yang kitorang pergi dalam 3 hari perjalanan ni.. thanks banyak2 la pada driver and co-pilot yang sangat2 sporting, sangat suggestive and sangat-sangat sangat lah..hahaha... korang leh tengok kronologi nye kat bawah ni.. :)

4 feb 2012 : 0640 am : driver dah mesej suh siap.. nak amek kul 7.00 pg tapi ai mandi pun belom..ooh no!
4 feb 2012 : 0740 am : Baru gerak sebab tunggu member jb yang pakai hondacity tuh siap. hiks
4 feb 2012 : 0930 am : Berhenti di Cheneh, Jabor for breakfast
4 feb 2012 : 1240 pm : berhenti beli cendol ngan kopok lekor kat mana ntah lupe plak tapi kat terengganu la.
4 feb 2012 : 0210 pm : sampai kat Kota Bharu and solat dulu kat surau dekat2 ngan hospital tu.
4 feb 2012 : 0230 pm : Masuk KB Mall, cari buah tangan untuk baby member yang masuk wad tu.
4 feb 2012 : 0230 pm : Pergi cari rumah en.tunang kat pengkalan chepa! sempat lagi
4 feb 2012 : 0415 pm : Berborak2 di rumah en.tunang
4 feb 2012 : 0500 pm : Gi melawat member kat hospital sebab waktu melawat start kul 5 ptang, sekian.
4 feb 2012 : 0600 pm : Lepak kat Pantai Cahaya Bulan sambil makan jagung rebus besa gile. hoho


4 feb 2012 : 0730 pm : Gi Masjid depan parkson kb tu untuk sembayang.
4 feb 2012 : 0815 pm : Makan kat stesen bas? I could not remember the place. Nasi kerabu gile murah, banyak lak tu.. sedap bagai! oh no lagi!
4 feb 2012 : 9.00 pm : Gi wakaf che yeh! xda beli gapo2.. xdop duit.huhu
4 feb 2012 : 10.30 pm : Balik umah nenek member. Tido.



Tamat sudah satu hari yang  sangat memenatkan bagi penumpang, apetah lagi tukang drebar..he

5 feb 2012 : 0900 am : Bergerak ke Rantau Panjang...! hooo yeahh!
ada la nampak masjid beijing tu.. kenapa nama masjid beijing, sbb rekaan die kot

5 feb 2012 : 1100 am : sampai kat betul2 pintu masuk pasar rantau panjang tu...
5 feb 2012 : 0130 pm : Baru dapat masuk dari gate! huhu lama gila kooot
5 feb 2012 : 0400 pm : Lepaskan diri dari kesesakan Rantau panjang..he

and singgah minum air klpa ..

5 feb 2012 : 0645 pm : Sampai Kb and solat2.
5 feb 2012 : 0740 pm : Masuk KB mall makan McD
sempat jugak suh member beli baju..sambil tunggu die kat fitting room..ofkosh sempat posing

5 feb 2012 : 1000 pm: Balik umah tidooo

Esok nak gerak balik muadzam dah. Kitorang decide untuk guna laluan pantai so that boleh la tengok pantai...... hehe jakun kan?


6 feb 2012 : 0830 am : Gerak dari rumah nenek member di Melor, Kelate
6 feb 2012 : 1100 am : Berhenti minum air kelapa sambil borak2 kosong kat Marang, Terengganu. Tepi pantai woo syok gile..
6 feb 2012 : 0130 pm : Melawat Masjid Kristal and Bangunan Monumen kat kuala terengganu. Posing2 sikit.

6 feb 2012 : 0230 pm : Bergerak ke Pasar Payang nak cari batik sutera terengganu untuk mak abah. (^_^)
6 feb 2012 : 0315 pm : Dah lapa, kitorang decide tapau lunch and lepak kat Pantai Batu Buruk, Terengganu
6 feb 2012 : 0400 pm : Sembahyang kat Masjid Terapung, Terengganu sebelum gerak turun Pahang.
kitorang akan pastikan bukti gambar tu ada..haha..

6 feb 2012 : 0830 pm : Sampai kat ECM, Kuantan untuk cari handphone baru untuk member.
6 feb 2012 : 1130 pm : Sampai Muadzammmmmmmmmmmmmmmmmmm!!! yeayyyhuuuu.

Masjid Kristal - Google
Masjid Terapung - Google

 tido tido tido

Sekianlah vacation untuk kali ni.



Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/05/cara-memasang-facebook-like-button-pada.html#ixzz1krLaxMLz

2 comments:

  1. dayah..salah kronologi skit...kita gi masjid kristal dulu..minum kat marang tu last sekali kat Tganu...hehe..tgk blog sy..sy update kronologi yg btul..hehe

    ReplyDelete
  2. haha..ok la tuh..saya tak boleh nak ingat sangat...yang pasti minum air kelapa kat tepi pantai kan?? hikhikhik

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...