Sumber http://www.zuarxpdc.com/2009/11/cara-membuat-title-bar-untuk-blog.html#ixzz1krIxz6si

Thursday, February 2, 2012

Pre-wedding : Shopping barang hantaran Part I

Macam dalam tajuk entry.. minggu ni kitorang pergi cari barang hantaran sikit... sikit je mmg x banyak... aritu en.tunang ada gtau nak beli sikit2 dulu.. tapi tiap bulan kuar g cari la.. nak beli sekali banyak ngak bulihhh dong... pulusnya bisa terputus..(>_<)

Sebenarnya en.tunang kene turun mukzam sbb nak kene g ukur baju nikah die kat taylor a.k.a my auntie. My auntie jugak taylor, mmg biasa ambil upah buat baju-baju pengantin untuk butik pengantin. If you all baru duk muadzam.. tak jumpa mana nak jahit baju... bolehla g kedai jahit dia kat Desa Cempaka.. waa... promote promote plak.. (>_<)

Alang-alang dah smpai muadzam.. so kami orang pun menuju ke Kuantan untuk cari barang- barang hantaran kat East Coast Mall, Kuantan. Sebanrnya kan... walaupun lahir kat pahang.. kuantan ibu negeri nya. Tapi saya memang tak tahu menahu aka FAIL jalan-jalan kat kuantan tu. Pergi kali ni denganyakin dengan bantuan Sygic GPS yang mmg reliable gile. Senang sangat je rupenye nak pergi. Ingatkan wong ah jung dengan jalan hoe lik ke ape ntah. Nati jumpa zenith hotel tu.. haa...dah dokat bona dah tu... mode : jakooon gile dah pandai gi ecm.hahaks

ecm-kuantan

KPI kitorang nak cari 2 barang hantaran untuk saya, dan 2 barang hantaran untuk en.tunang. First to find is Kasut. ECM taklah sebesar Time Square,KL.. kedai kasut die pun tak banyak sangat..tapi at least banyak la jugak untuk buat lebih dari satu pilihan.. Masuk Verns, Bata, Nose sume tak berkenan design2 nya.. then masuk Aily...nampak banyak jugak kasut yang menarik mata hati sy.hehe

Rambang mata jugak tengok kasut2 platform ala-ala korean tu. Try kasut tutup.. tray kasut peep toe. Aihhh dua dua cam cantik goges gile. Aduuuuh... tak boleh lepas ni..camne nak pilih kan.. Nak tengok kasut tu cmne?

lebih kurang cm kat bawah... tapi semestinya bukan macam ni.. hehe

version yang beli kat Aily tu cam kilat sikit dari ni.. :)
tu kasut tak formal.. kasut yang formal pun sepesen je..ala-ala mary janes gitu..

satu lagi yang cam formal sikit.. ada tali bagai kat depan..
So dua-dua cam sangat goges di mata........... macam mana nak pilih... lagipun memang duk cari dua dua kasut ni... akhirnya..... en.tunang kata die leh belikan dua dua plak... waaaa... lega gile  takyah pilih2 dah... kalau tak mesti ngigau2 mimpi mimpi lari pakai kasut ni kalau x dapat salah satu.. hehe.. memang ai sayang lu lebih la en.tunang! (^x^)

Tapi tak decide lagi kasut yang mana nak letak atas hantaran.. en.tunang kate letak dua dua..hehe.. macam belagak gile plak da nak letak dua dua sekali.. nati nak kene osom la... sebab dua dua cantik. Hiks

Pastu gi cari barang untuk en.tunang...duk pikir ape agak2 nak belikan untuk en.tunang and apa yang ada kat ECM ni... sekali ternampak bodyshop. Aritu ada cm list kan nak belikan untuk en.tunang kosmetik nye barang. Walaupun en.tunang tak pakai pun pencuci muka bagai cm orang pompuan.. tapi i sebagai bakal isteri kene la menjaga penampilannya lepas ini. Haha bajet bagus...  So belikan la untuk en.tunang satu set facial treatment. Kakak kedai tu kata, benda tu unisex... so kalau nati pas kawn husband taknak pakai. Wife die boleh pakai jugak.. 2 in 1. (^_^)

Tambah RM7, bodyshop akan packing kan cantik2 untuk letak dalam hantaran.. done!
Pastu...kami teruskan misi pencarian lagi..emm nak beli ape lagi.. yup! baju baju baju.. belikan baju en.tunang.. so gi masuk padini.. ada prmotion jugak.. tapi sayang baju yang en.tunang suka tu waran purple..tapi bile dia g fitting, agak tidak selesa di bahagian lengan katenye..xpela.. kita try yang lain.. :)

 Then masuk butik Brands Shop plak.. banyak gile promotion Buy 1 Free 1. Jumpa kemeja cam cun.. warna purple jugak kot.. eh...en.tunang, awak suka warna purple ye sebenarnye?? baru tau ni.. hehe Try2..then nampak macam die rasa ensem je pakai..so kire boleh la tu.hikhik. Then, beli sepasang lagi warna biru untuk die pakai wat gi keje jugak..  smart sikit. :)

emm..warna gi mabeles lah... x jumpa lagi.. design pun cantik.. kalau ada ni MESTI REMBAT punya item untuk en.tunang ni. Tapi jangan la kamu pakai baju ni main bukak2 butang cmatu.. seksi angat.. juling mata auntie2 jual kopok lekor tepi jalan nanti..hahaks


p/s: masih duk teringat dia tak suka corak kotak besa besa..nak kecik2.. fuzzy logic jugak rupenye.. (>_<)



Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/05/cara-memasang-facebook-like-button-pada.html#ixzz1krLaxMLz

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...