Sumber http://www.zuarxpdc.com/2009/11/cara-membuat-title-bar-untuk-blog.html#ixzz1krIxz6si

Saturday, March 24, 2012

Personal : Nurul's wedding 2403

Rasenye baru haritu masuk posting dekat politeknik ni sama-sama. Masa tu perancangan nak kawin sikit pun xda lagi. Nurul pun selalu je risau agak-agak bila dia nak kawen since masih tak pasti hatinye milik siapa. Itu cerita setahun dulu.

24. 03. 2012, setahun 3 bulan nurul kat sini. Jodohnya sampai dan tuhan anugerah kan suami yang tercinta yang mengangkat akad menikahi nurul. Kesal juga, tak dapat hadir majlis nikah dia. Tapi ada tuntutan kerja lain yang membuatkan niat itu tak tercapai.

Kami berempat dari sini gerak ke Batu Pahat jam 10.20 pagi. Kereta WAJA wnt milik si folan sedia berkhidmat kali ini membawa kami jauh ke Jalan Mengkudu, Tongkang Pechah, Batu Pahat.

Pine Tree Hotel, Batu Pahat
Destinasi perkahwinan Nurul ialah PINE TREE HOTEL.Batu Pahat. Tak seorang pun dari kami berempat pernah sampai hotel ni. So, dengan berbantukan GPS free ku yang mantap, Sygic. Alhamdulillah, sampai dengan jayanya tanpa sesat sedikit pun. :)

Masuk2 hotel, tanya dengan member office yang jadi pengapit. Pengantin belum sampai pun lagi rupenye. Kitorang ni dengan niat murni kononnye nak tunggu pengantin sampai. Tapi..heheh... lapa sangat plak.. tak tertahan. So naik la makan... smpai2 je tingkat satu. Bunyi kompang plak.. pengantin dah smapi... hold dulu la makan.Bagi laluan kepada raja sehari.

Nurul and Jeff (husband nurul) memilih busana Purple. Memang nampak cantik nurul hari ni. Pelamin dia pakai bunga-bunga besar tuh!!! My wishlist tau. Tapi tak kesampaian.  Nak tengok pelamin dia? Ni ha..

Selamat Pengantin Baru Nurul... :)
Balik dari kenduri singgah sembahyang kat Masjid Sultan Ismail., lepas tu singgah kat Batu Pahat Mall. BP Mall nak minum. Dahaga sangat rasanya. Cuaca pun panas terik.


Kitorang main pusing-pusing dalam tu. Termasuk IT mall.. and terbeli lah Logitech wireless mouse and keyboard. Memang dah lama nak beli. Akhirnya tercapai jugak. Harga pun ok la. Bawah RM70. Compact size. Keyboard ni sangat2 berguna di kala-kala nak buat analisis exam nanti. Berjuta nombor nak key-in. Kalau takda mouse yg ada numeric keypad ni.Bisa gilak!

Logitech wireless keyboad mouse combo! RM69

Lepas tu masuk POPULAR pula. Member nak cari buku...kitorang memang suka baca buku ilmiah sikit. Bukan poyos tau. Sekadar mengisis masa terluang dengan ilmu yang senang dicapai. Nak belaja double degree tak mampu. huhu

Tapi saya tak beli buku gitu.............. hehe.. nak tau saya beli buku apa?
 .
.
.
.
.
.

TARA........ beli buku masakan you all...!

kengkonon ni nak kawen kan.. kene la belajar masak yang best2 semua... nati kalau husband ke mak ke mak mertua teringin nak makan apa-apa.. bolehla buatkan dengan senang hati sebab tau cara buat... sedap x sedap belakang kire.. ada lidah leh rasa kot... hehe

Lepas tu baru la gerak balik Mukzam.. tolak tambah singgah isi minyak ngan sembahyang. Selamat sampai mukzam pukul 10.00 malam. Alhamdulillah.

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/05/cara-memasang-facebook-like-button-pada.html#ixzz1krLaxMLz

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...