Sumber http://www.zuarxpdc.com/2009/11/cara-membuat-title-bar-untuk-blog.html#ixzz1krIxz6si

Sunday, July 15, 2012

Hidayah & Suhairie Guest Book



 Hye peeps! Ini update tentang my custom Guestbooks yang direka khas oleh my bestfren, luckily she is creative people. Ada sense yang me myself pun tak paham. We have completely different taste which make us uniquely combined as a friend la kot.

Untuk hasilkan guestbook ni, guna budget ciput jek..xperlu nak hire company or beli yang mahal-mahal punya. Few days before wedding, kitorang gi kedai alat-tulis. Ape yang kitorang carik ialah:
  • 2 pcs Sketch book saiz A4, which only cost you RM 3.50 sekeping. Beli la dua.
  • 2 pcs Monting board A4 size, Rm 0.80 each.
  • 1 pcs crumble paper (warna ikutla tema memasing) RM4.90
  • 2 meters Embroidery ribbon (nak buat border tu) RM5
  • 2 boqt mini roses RM12
  • Gam,gunting and pisau (pinjam la adik beradik punye)

 Untuk belah dalam, my friend ni print color sekeping-sekeping atas kertas A4 warna putih and tampal kat setiap helaian sketch book tu. Simple yet very nice.Siap ada openable heart-shaped love! haha

So, when the quests arrived, dorang kene bukak love tadi and wrote down their message to me!


Yang frame depan tu, korang tebuk jela guna gunting nak bentuk ape..then sebelum tu korang print warna gambar masa majlis tunang.tepek kat tengah. Isk isk.. kak siti xda ide nak buat mende gini. Serah pada yang pakar ajelah. Kalau ka siti, guna buku tiga lima sudahla.hikhik
Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/05/cara-memasang-facebook-like-button-pada.html#ixzz1krLaxMLz

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...