Sumber http://www.zuarxpdc.com/2009/11/cara-membuat-title-bar-untuk-blog.html#ixzz1krIxz6si

Thursday, March 22, 2012

Pre-Wedding : Shopping Haven @Kelantan!

Sekali lagi, dpaat peluang untuk pergi Kelantan. Kali ni dengan en.tunang. >_<
Berjumpa sama itu bakal mak mertua orang kate... lalala...

Duk fikir2..kan..nak nikah ngan orang kelantan... jauhnye la rasa kalau balik kampung nanti...
walaupun husband-to-be jugak yang bawak..tapi yang dok sebelah ni.. dah habis satu kereta buat main sebab tak tahu nak buat apa..boring jugak.. pasni nak belajar mengait la.. boleh mengait baju dalam keretea. Poyos gile plak.haha

Kalau balik dari Mukzam xla jauh lagi... tapi kalau balik dari Kulai johor.. OMG.. tak terbayang dek kepala. hehe. Teringat kat makcik yang duk johor.. asal nak balik Tanah Merah je..kene naik kereta api...hohoho.. lagi mencabar sangat tuh...

KPI pergi kelantan kali ni adalah untuk mendapatkan semua brng dlm list ni :
  1. Telekung sulam hantaran lelaki ke perempuan
  2. Cincin nikah en.tunang
  3. Cincin nikah mis.tunang
  4. 200 pcs vip doorgift
  5. 200 pcs yassin
  6. Toto 
  7. Cadar queen untuk rumah sini.. (lepas kawen nak cadar baru!!)
  8. Cerek air untuk mak
  9. Buah pauh muda
  10. Ladies purse (hantaran lelaki ke perempuan)
  11. Kasut lelaki (hantaran prempuan ke lelaki)
  12. Baju baru.
  13. Tudung corak size S
  14. Settle kan borang nikah belah lelaki
  15. Bakul hantaran encik tunang.En.tunang sangat berkenan dengan yang ala-ala pumpkin cinderella tuh.
  16. Kain pasang untuk pengapit - Warna biru tua
ha... banyak kan.. haha... tak tercapai akalmu! ehehe. Balik kelantan pun bukan lama.. 3 hari 2 malam jek. 
Tapi alhamdulillah... en.tunang, mak en.tunang and adik en.tunang, yana sangat2 laa sporting je jalan kesana sini.
So banyak jugak la dapat nye walaupun tak semua.

KPI yang dah tercapai
  1. Telekung sulam hantaran lelaki ke perempuan (Wakaf Che Yeh)
  2. Cincin nikah en.tunang (Bandar KB)
  3. Cincin nikah mis.tunang (Bandar KB)
  4. 200 pcs vip doorgift (Pasar Siti Khadijah)
  5. 200 pcs yassin
  6. Toto (Rantau Panjang)
  7. Cadar queen untuk rumah sini.. (lepas kawen nak cadar baru!!)
  8. Cerek air untuk mak (Pasar Siti Khadijah)
  9. Buah pauh muda (Rantau Panjang)
  10. Ladies purse (hantaran lelaki ke perempuan)
  11. Kasut lelaki (hantaran prempuan ke lelaki)
  12. Baju baru.(Rantau Panjang)
  13. Tudung corak size S (Rantau Panjang)
  14. Settle kan borang nikah belah lelaki
  15. Bakul hantaran encik tunang. (Rantau Panjang)
    • En.tunang sangat berkenan dengan yang ala-ala pumpkin cinderella tuh.
  16. Kain pasang untuk pengapit - Warna biru tua
  17. Ole-ole untuk mak abah, pakcik and officemate.
Naik melecet and luka-luka kaki sebab banyak sangat berjalan.

Hari first tu migrain rasa nak pitam msa mula2 smpai smpi hari kedua. Ubat dah lama x telan.Kompem2 3 hari baru surut sakitnya. Tapi, x smpai hati nak kata sakit kepala kat en.tunang yg dh penat drive, kat mak en.tunang yg susah payang dukung adik bongsu en.tunang satu rantau panjang sebab kita kata nak pergi cari barang. Lagipun, jarang sekali nak smpai kelantan kan.. control je x minum air batu walau kat rantau panjang tu punye la pnas terik. Minum la jugak minum air limay suam dengan niat supaya sakit kepala kurangla sikit... haha.

Kita ni duk kata dalam hati supaya bersabar. tahan la selagi boleh tahan and teringat jugak dorang2 ni kata..

En. Tunang kata : Sabar selagi boleh sabar
Mak : Nak seribu daya xnak sibu dalehnyeee...

Tapi alhamdulillah berjaya la tahan sampai.. last day kat kelantan bangun pagi dah elok dah kepala nya. Kalau x.. berjenuh jugak menahan begituh. =)

Antara barang-barang yang berjaya di bawa pulang menggunakan seluruh kuasa kereta en.tunang ialah:

Macam ni tapu bukan ini. Mine with gold threads.
Mangga muda yang mahal 1kg- RM6 kat Rantau Panjang, balon la sebab dah teringin sangat
ni la bakul hantaran nye~~
2 biji toto queens..not king... :p

sambong len kali......~~~ nak mandi plak
Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/05/cara-memasang-facebook-like-button-pada.html#ixzz1krLaxMLz

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...