Sumber http://www.zuarxpdc.com/2009/11/cara-membuat-title-bar-untuk-blog.html#ixzz1krIxz6si

Thursday, March 22, 2012

Pre-Wedding : Wedding Cake!

Alhamdulillah hal pelamin, andam, baju, solekan, hiasan dewan semua dah setel. Syukur sangat-sangat Allah bagi cepat-cepat kegusaran kat hati ni pergi. Kalau tak.. tido terlebih 8 jam.. makan over over banyaknye, mandi kadang2 malas nak mandi..emmmm... jiwa kacau la katakan.................. ihiks.

Beli tengok2 check list, kek kahwin terlupa nak uruskan. So dengan tahap kepantasan dan kecekapan internet free poli. Maka dengan cepatnya cari wedding cake yang minat kat google images and save.

Then, buka blogspot pembuat wedding cake kat Muadzam ni jugak. malas nak tempah jauh-jauh. Kang satu hal plak nak amek atau berantar. Aritu ada jugak ingat nak tempah cake kat area rumah kakak kat pandan jaya. Memang cun gile plak tuh wedding cake die. Nak tengok? boleh check website die.


antara cake dia yang nampak super mantap ialah miniature cake! ya Allah..cantiknye la hai..


Selain tu, kalau area pahang ni yang buat kek cantik ada kat Kuantan. Memang cun gile jugak.

cube check link ni..



Kek dia, walaupun bukan fondant, guna buttercream biasa je untuk hiasan. Still nampak mabveelesss gituhh.. and satu lagi, nampak teliti dan kemas gile.

series cumel kek lumbuuu ni..haha
Walaupun cantik2 molek belaka. Tapi bila fikir fikirkan camne nak amek and hantar kek kahwin kalau bertingkat2 ke muadzam shah. Tinggi sangat risiko untuk kos dan pengankutan. So, carik2 la kat mukzam alhamdulillah makcik rekemenkan sorang member dia agaknya


Boleh dikatakan kat Muadzam ni agak susah nak buat preparation barang2 kawin yang kita nak kalau duk KL senang je la nak dapat. Tapi bukan nye takda. ADA. Tapi kene rajin cari. Jangan tak cari. Duk kat KL pun  x bleh jumpa kalau mulut je jalan tapi x usaha. Betul x?

Target untuk kek kahwin ni nak 3 tengkat, fondant, simple pastel color with simple gummy paste flower.
So, owner putri fresh baked 2 u ni kak Izan, boleh buat. 

antara hasil kerja dia..  ok jugak.. :D


Kek yang kite nak suh kak izan buat ialah macam ni

Nak sebijik camni. Hehe.. kak izan kata boleh buat.. dengan kelopak bunga fondant tu ikut warna tema kita. Macam mana hasilnya. Saya letak je kepercayaan menghias tu kepada dia yang lebih pakar. Minta2 ending nya happy ever after lah. Pape pun. kene tunggu majlis la baru boleh tengok hasil sebenar. :)

Untuk kek macam ni. Kak izan amek RM 500 ++ bersama FOC 16 cupcakes. ^_^


Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/05/cara-memasang-facebook-like-button-pada.html#ixzz1krLaxMLz

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...