Sumber http://www.zuarxpdc.com/2009/11/cara-membuat-title-bar-untuk-blog.html#ixzz1krIxz6si

Wednesday, January 25, 2012

Pre-Engagement III : Budget Checklist

Entry kali ni lah yang paling mencabar minda dan kocek. (@_@)

Untuk majlis pertunangan saya n en.tunang ini antara yang dibelanjakan.. buat anggaran je tau..emm kebanyakan checklist ni dari pihak saya la.. tak tahu pun berapa budget sebenar en.tunang dah habiskan..lebih kurang je kot.. >_<


  1. Cincin en. tunang  - RM200 (Silver.Ag)
  2. Hiasan Hantaran tanpa barang - RM500 (PISB)
  3. Barang2 hantaran - RM300 (Sekitar kedai-kedai di muadzam shah shj)
      • Ada juga orang lain sponsor
  4. Katering untuk 70pax - RM400 (Kak Su Corner) 
      • untuk 40-50 orang tetamu 
  5. Sewa baju/Mekap/Fotografi - RM500 (Asha Bridal)
Total semua :  RM1900 .... melihat anaknya dah kopak habis.. 
abah pun sponsor 350.. tinggallah RM1550.



Tapi masih banyak ruang yang boleh dijimatkan contohnya hiasan hantaran.. kalau pakej sedia ada kat kedai tu hanya dalam lingkungan RM 250- RM 350.. tapi kalau customize ikut idea dan citerasa sendiri. Tu jadi mahal sikit tuh... huhuh (T_T)

Selain tu boleh jugak save kat katering, kalau ada yang nak membatu masak-masak secara gotong royong boleh jimat banyak dah ni.. maybe dalam 200 jimatnya.. (^_^)

Lastly yang boleh dikurangkan ialah Andaman tu, maybe korang boleh beli baju kurung moden yang memang cantik2 dan murah sekarang.. budget dalam RM180 dah cukup.. and amek upah makeup dalam RM200. Tak payah amek fotorafi. Suh adik-adik tangkapkan je guna handphone korang yang canggih-canggih tu.

Okay? Oraitt? Semoga info ni membantu! (^_^)
Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/05/cara-memasang-facebook-like-button-pada.html#ixzz1krLaxMLz

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...