Sumber http://www.zuarxpdc.com/2009/11/cara-membuat-title-bar-untuk-blog.html#ixzz1krIxz6si

Saturday, January 28, 2012

Pre-wedding : Baju nikah

Alhamdulillah... minggu ni minggu jimat.. rezeki melimpah ruah. Aritu dapat makan lamb chop kat Jentayu.. walaupun 17 hengget reganya janji dapat makan. Dah lama teringin pun.

Pastu semalam, 28hb Januari 2012, Sabtu, pakcik jemput datang majlis cukur jambul adik sepupu lelaki yang comel berusia 1 bulan setengah. Nama dia Aiman Zafran. Dah makan free dah kat situ.

Hari ni, Ketua Warden (kw) buat majlis hari jadi anak dia plak.. AMNA... makan free lagi kat situ.. terbaekk..

Eh? ada kaitan dengan tajuk entry? xda kan... ada aku kesah? heheheh

Ok.. back to the topic.. baju nikah ni cam biasa la.. tanya la sesiapa pun mesti warna untuk baju nikah warna putih sinonimnya dengan sedikit hiasan, sedikit garam dan sedikit gula... (>_<). Lebih kurang macam baju orang guna untuk bertunang la kan. Tanya en.tunang pun sama lah. "putih la kan.." gitu je die jawap.. bese nya tak tanya pun saya dah tau dah... jawapan die adalah skema jawapan manusia sejagat.. xda lain nye..hehe

Baju nikah lelaki sama je la.. baju melayu. So kita end kan je di situ. Untuk saya plak si bakal pengantin pompuan... macam biasa puas juga mencari idea nak pakai baju cenggana... baju kurung moden ke..baju ceogsam ke.sari ke...

tapi akhirnya teringin plak pakai jubah moden. Still sopan santun cam orang nye jugak. Uhokk.

Pencetus aspirasi untuk baju nikah ni.. adalahhh... IRNA MUTIARA ataupun nama glamor nya di PARIS ialah IRNA DE PERLE... she is a top indonesioan muslimah designer... nak tengok jubah2 yang die design? Cer tengok bawah..

subhanallah...punye la cantikk baju ni kan?? kan?? (>_<)
sweet rose... bak bidadari dowhh baju dia..hayyak... ~~faint
Yang ni design yang juga cantik tapi lebihh simple..

boleh suh taylor jahitkan tapi korang beli la warna soft sikit..merah ni kang tok kadi yang jadi gagap..hehe
atau.. yang ni pun gile suwwiitt..

jubah yang amazingly beautiful with a simple chiffon extension. >_<
Okay..dapat bayangan cmne baju nikah ai?? warna saya pilih... offwhite. Apa beza ngan white? korang cari la sendiri. (^_^). Dah beli kain kat jakel mase promosi hujung tahun las month.. and baru minggu lepas g hantar kat taylor.. ingat nak gi ukur baju sekali ngan en.tunang.. tapi makcik kata takut tak sempat buat since die dah banyak terima tempahan baju kahwin orang lain.. kang tak siap kang...nangis lak ai..hehe..

p/s: tak sabar nak tunggu baju siap.. (>_<)
Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/05/cara-memasang-facebook-like-button-pada.html#ixzz1krLaxMLz

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...